A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Новожеланівська спеціальна школа № 39 Донецької обласної ради

Заходи Тижня психології 22.04.2024-26.04.2024

Дата: 30.04.2024 22:06
Кількість переглядів: 15

З 22.04.2024 по 26.04.2024 в Новожеланівській спеціальній школі №39 проходив Тиждень психології . Девізом Тижня були такі слова: «Пізнаємо себе! Турбуємось про себе!».
Протягом Тижня практичний психолог закладу Ірина Макух пропонувала усім учасникам освітнього процесу переглянути корисні відеопрезентації щодо психології як науки, важливої функції психолога, психологічних явищ, здібностей  та можливостей людини:   «Хто такий шкільний психолог», «23 квітня -  День Психолога», «13 дивовижних фактів про психологію людини», «Цікаві психологічні ефекти», «Здібності та можливості людини», «Сангвінік, холерик, флегматик, меланхолік. Про типи темпераменту». 
Учні разом з батьками та педагогами виконували цікаві онлайн-вправи: «Хмаринка слів «Психологія – це…», пазли «Емоції та почуття», «5 типів професій». Батькам надано декілька онлайн-рекомендацій щодо виховання

та розвитку дітей: «Як не дати дитині засумніватися в вашій любові»,  «Корисні звички для дітей на кожний день», «Розвиваючі ігри вдома».
На онлайн-зустрічі «Психологія кольору. Вплив кольорів на здоров*я» з педагогами практичний психолог звернула увагу присутніх на те, що колір може бути як ресурсом та нести терапевтичний ефект. Звісно, для кожного це будуть свої особисті кольори, треба тільки спостерігати за собою, за своїм тілом і визначитися, при якому кольорі почуваєшся більш комфортніше.
Для учнів 1-7 класів та їх батьків була організована онлайн-зустріч «Граємо та розвиваємось». Практичний психолог закладу розказала присутнім про те, що гра розвиває увагу, пам'ять, координацію рухів. А ще - це чудовий спосіб покращити свій настрій. Учні разом з батьками з задоволенням співали та виконували руханки «Я і Ти», грали в ігри  «Впізнай по звуку»,   «Що зникло?».
Вибір професії для кожної молодої людини - це вибір свого місця в житті,  подальшого шляху навчання і праці. Про це та як правильно вибрати професію згідно своїм здібностям та можливостям говорили на онлайн-зустрічі «Я у світі професій» учні 8-10 класів, їх батьки, педагоги та практичний психолог.
Проведення Тижня психології - цікавий і творчий процес, у якому мав змогу взяти участь кожен учасник освітнього процесу Новожеланівської спеціальної школи №39. І всі ми продовжуємо пізнавати себе та піклуватися про своє ментальне здоров*я.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора